Kuva on yhteiskuva HARSOn kokemustoimijakoulutuksesta. Kuvassa on 13 henkilöä, jotka katsovat kameraan. Etualalla kaksi henkilöä istuu pyörätuolissa. Henkilöiden takana on suuri näyttö, jolla näkyy kahden naisen hymyilevät kasvot.

HARSOon 13 uutta kokemustoimijaa

Onnea uusille harvinaiskentän kokemustoimijoille!

HARSOn kokemustoiminta vahvistui 13 uudella kokemustoimijalla. Toukokuussa päättyneessä koulutuksessa oli mukana jäseniä kahdeksasta eri jäsenyhdistyksestämme.

Kokemustoimijat tulevat toimimaan HARSOssa ja omissa yhdistyksissään harvinaissairauksia ja -vammoja koskevan tiedon lisääjinä. He tuovat esim. palvelun käyttäjän, asiakkaan tai läheisen näkökulmaa käsiteltävään asiaan. Kokemustoimijalla on aina omakohtainen kokemus kertomastaan asiasta. Hän voi olla itse harvinaissairas tai -vammainen tai esim. läheinen.

Kokemustiedolla on tärkeä rooli harvinaistiedon lisäämisessä esim. opiskelijoiden ja päättäjien parissa. Kokemustoimijat voivat pitää sekä etä- että lähitoteutuksena luentoja ja puheenvuoroja. He voivat toimia kehittäjätyöryhmien jäsenenä, elävänä kirjana ja erilaisissa työpajoissa. Mahdollisuuksia on monia!

Lisätietoa kokemustoiminnasta ja kokemustoimijoistamme:
Kokemustoiminta HARSOssa

Kerromme mielellämme lisää kokemustoiminnan mahdollisuuksista ja miten kokemustietoa voidaan hyödyntää myös teidän organisaatiossanne.