Kokemustoimijan peruskoulutus 2024

Kuvassa on piirretty henkilö, jolla on lyhyet tumman rukseat hiukset ja sininen paita. Henkilön ympärillä on puhe- ja ajatuskuplat. Kuvan oikeassa reunassa on sinisellä pohjalla valkoinen teksti Kokemustietosi on tärkeää.
2.-4.2.2024 ja 22.-24.3.2024

Oletko kiinnostunut lisäämään tietoa ja vaikuttamaan harvinaissairaiden ja -vammaisten asioihin? Järjestämme helmi-maaliskuussa kokemustoimijan peruskoulutuksen. Lähde rohkeasti mukaan!

Harvinainen on usein sairautensa paras tuntija. Kokemustoimijana voit oman kokemuksesi kautta auttaa ymmärtämään asiakkaiden tai potilaiden tarpeita, toiveita ja haasteita paremmin. Harvinaiskentän kokemustoimijoita tarvitaan välittämään tietoa harvinaisista sairauksista ja vammoista esimerkiksi terveydenhuollon ja oppilaitosten piiriin. HARSOn järjestämä kokemustoimijan peruskoulutus antaa valmiuksia kokemustoimijana toimimiseen. Koulutus on suunnattu harvinaissairaille ja -vammaisille ja heidän läheisilleen.

Koulutuksen käynyt voi toimia kokemustoimijana HARSOssa ja omassa yhdistyksessään. Kokemustoimijan tehtäväkenttään mahtuu lukuisia erilaisia mahdollisuuksia puheenvuorojen pitämisestä kehittämistyöhön ja tiedon lisäämiseen, esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Mahdollisuuksia on lukuisia ja omaa kokemustoimijuutta voi kehittää haluamaansa suuntaan.

KOULUTUS ON TÄYNNÄ JA ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT.

Ajankohta
HARSOn jäsenille suunnattu kokemustoimijoiden peruskoulutus koostuu kahdesta viikonlopusta. Ensimmäinen
viikonloppu 2.-4.2.2024 (pe-su) toteutetaan etänä ja toinen viikonloppu (pe-su) 22.-24.3. lähitoteutuksena Hämeenlinnassa.

Perjantain koulutusosuudet alkavat n. klo 16.30 ja la-su osuudet ovat koko päivän kestäviä.

Tietoa koulutuksesta
Koulutus on suunnattu HARSO ry:n jäsenille ja on osallistujalle maksuton. Korvaamme osallistujalle matkustamisesta aiheutuneet kustannukset edullisimman matkustustavan mukaisesti. Osallistujat majoittuvat kahden hengen huoneissa, jos ei ole erikseen muuta sovittu. Olethan meihin yhteydessä, jos sinulla on matkustamiseen ja majoittumiseen liittyviä tarpeita tai kysymyksiä.
Peruskoulutuksen laajuus on noin 45 tuntia. Opetukseen kuuluu itsenäisiä etätehtäviä noin 20 tuntia sekä lähipäivät. Peruskoulutus pohjautuu Kokemustoimintaverkoston peruskoulutusmateriaaleihin. Kouluttajana toimii Satu Salmi, HARSO ry:n varapuheenjohtaja ja 22q11 Finland ry:n asiantuntija.

Koulutukseen hakeminen
Jos koet olevasi valmis sitoutumaan koulutukseen ja haluat edustaa harvinaissairaita ja -vammaisia sekä omaa sairaus- tai vammaryhmääsi ja yhdistystäsi, ilmoittaudu mukaan oheisen linkin kautta 14.1.2024 mennessä. Koulutukseen kuuluu lyhyt alkuhaastattelu, jonka tarkoitus on antaa mukaan hakijalle käsitys kokemustoimijuudesta ja koulutuksen sisällöstä. Haastatteluajat sovitaan jokaisen hakijan kanssa erikseen ja olemme ilmoittautumisen jälkeen hakijoihin yhteydessä henkilökohtaisesti.

Koulutus toteutuu kun osallistujia on vähintään 8. Koulutukseen mahtuu 12 osallistujaa.

Lisätietoja kokemustoimijan peruskoulutuksesta antaa Tiina Lehtonen, kokemustoiminta@harso.fi, 040 199 3582

Aiheeseen liittyvää materiaalia
Kokemustoiminnasta HARSOn kotisivuilla: https://harso.fi/mita-teemme/kokemustoiminta/
HARSOn kokemustoimijapankki: https://harso.fi/mita-teemme/kokemustoimijat/
Kokemustoimintaverkoston kotisivut: https://kokemustoimintaverkosto