HARSO ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2024 ja koulutusviikonloppu

Kuvassa on piirretty kalenteri ja kello. kellon ja kalenterin molemmin puoli on keltainen narsissi.
5.5.2024 klo 13:00

Tervetuloa HARSO ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen!

HARSO ry:n sääntömääräinen vuosikokous järjestetään sunnuntaina 5.5.2024 klo 13:00 alkaen Turussa, kokoushotelli Linnasmäessä osoitteessa Lustokatu 7, 20380 Turku. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokousasiat. Vuosikokouskutsu on lähetetty jäsenistölle erikseen sähköpostitse.

Vuosikokouksen yhteydessä järjestetään jäsenistölle suunnattu koulutusviikonloppu. Koulutusviikonloppu alkaa lauantaina 4.5. klo 12 yhteisellä lounaalla ja päättyy sunnuntaina 5.5. klo 13 alkavaan vuosikokoukseen.

Vuosikokoukseen on mahdollista osallistua paikan päällä tai etänä Teams-ohjelman välityksellä. Osallistumislinkki toimitetaan erikseen etänä ilmoittautuneille.

Vuosikokoukseen ja vuosikokousviikonlopun muuhun ohjelmaan ilmoittaudutaan samalla lomakkeella. Vuosikokoukseen ja koulutusviikonloppuun tulee ilmoittautua viimeistään 17.4. mennessä.

Lisätietoa viikonloppuun ja vuosikokoukseen osallistumisesta

Jäsenyhdistysten edustajat

HARSOn sääntöjen mukaan jokaisella jäsenyhdistyksellä on vuosikokouksessa käytettävissään yksi (1) ääni. Osallistujasta on toimitettava allekirjoitettu kokousvaltakirja.

HARSO maksaa jokaisesta jäsenyhdistyksestä yhden osallistujan osallistumisen vuosikokoukseen (sis. majoituksen Linnasmäessä la-su-väliseksi yöksi (tarvittaessa myös pe-la-välinen yö), lounaan ja iltapalan lauantaina, aamupalan ja lounaan sunnuntaina sekä matkakulujen korvaaminen edullisimman mahdollisen matkustustavan mukaisesti). Jäsenyhdistyksestä voi osallistua vuosikokousedustajan lisäksi muitakin henkilöitä, mutta tällöin yhdistys lähtökohtaisesti maksaa heidän osallistumisensa.

Jäsenyhdistyksellä on kuitenkin mahdollisuus anoa HARSOlta virallisen vuosikokousedustajan lisäksi myös lisäosallistujien osallistumismaksujen kustannusten kattamista. Vapaamuotoinen anomus toimitetaan HARSOn hallitukselle 17.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@harso.fi.

Mikäli jäsenyhdistys haluaa lähettää muita edustajia paikan päälle, niin virallisen vuosikokousedustajan lisäksi voi ilmoittautumislomakkeella ilmoittaa myös toisen henkilön.

Kannatusjäsenet

Mikäli kannatusjäsen osallistuu koulutusviikonloppuun ja vuosikokoukseen, HARSO maksaa kannatusjäsenen viikonlopun ruokailut. Erillisestä anomuksesta kannatusjäsenelle voidaan maksaa viikonlopun majoitus ja mahdollisesti korvata matkakuluja. Vapaamuotoinen anomus toimitetaan HARSOn hallitukselle 17.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen toimisto@harso.fi.

Kannatusjäsenillä ei ole vuosikokouksessa äänioikeutta.

Viikonlopun alustava aikataulu ja ohjelma

(muutokset mahdollisia)
Viikonlopun koulutuksen teema on ”Yhteinen asiamme: vaikuttaminen harvinaisten asioihin”.

La 4.5. klo 12–17

 • klo 12 lounas
 • klo 13–14 Harvinaissairauksien kansallinen ohjelma ja keskustelua
 • klo 14–15.30 Vaikuttamisen yhteiset teemat jäsenyhdistyksissä pienryhmätyöskentelynä
  Ryhmät:

  • lääkkeet ja lääkehoito
  • vammaispalvelulain uudistus
  • sosiaalipalvelut arjessa, keskustelua tukien ja palvelujen saatavuudesta ja pullonkauloista
 • klo 16–17 Vaikuttamisen ajankohtaiset asiat HARSOssa: yhteenveto mm. missä kaikissa elimissä ja instansseissa HARSO vaikuttaa
 • klo 18 iltapala ja illanvietto Linnasmäessä

Su 5.5. klo 10–12

 • klo 10–11.30 HARSOn uuden strategian esittely
 • klo 12 lounas
 • klo 13 vuosikokous
 • Uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidetään heti vuosikokouksen päätyttyä.

Tervetuloa mukaan!

Vuosikokoukseen ja koulutusviikonloppuun tulee ilmoittautua 17.4.2024 mennessä tästä linkistä >>

Lisätietoa:
toimisto@harso.fi tai

järjestöpäällikkö Tiina Lehtonen, 040 199 3582 (lomalla 27.3.–7.4.)
aluetyöntekijä Maria Ojanen, 040 138 1253
järjestötyöntekijä Noora Talvitie, 040 138 1533