HARSOlive launtaina 22.5. klo 17.00

HARSOlive: Harvinainen sairaus tai vamma ja parisuhde

Harvinainen sairaus tai vamma on usein läsnä myös parisuhteessa. Lauantain HARSOlivessä keskustelemme Tanja Rothin (seksuaaliterapeutti (NACS), kuntoutuksen ohjaaja AMK) ja Suvi Patrikaisen (toimintaterapeutti ja seksuaaliterapeutti) kanssa parisuhteen hoitamisesta, siitä minkälaisten asioiden kanssa terapeutin vastaanotolle voi tulla ja mitä terapiassa tapahtuu ja tehdään.

Suvi ja Tanja antavat vinkkejä siihen miten vaikeista asioista voi lähteä puhumaan rakentavasti ja miten käsitellä tulevaisuutta mahdollisesti koskevaa epätietoisuutta.
Pohdimme Tanjan ja Suvin kanssa lisäksi mistä tietää olevansa valmis parisuhteeseen ja miten ottaa esiin. harvinainen sairaus tai vamma puolisoon tutustuttaessa.

Miten seurata: Liveä voi seurata Facebook-sivuillamme, Youtube-kanavallamme tai HARSOn kotisivuilla www.harso.fi
Kommentointi: Voit lähettää kommentteja Facebookin ja YouTuben kommenttikentän kautta tai Whatsappissa numeroon 040 258 3202.

Asiantuntijavieraiden esittely:

 

Suvi Patrikainen
Olen toimintaterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Olen opiskellut tunnekeskeisen pariterapian perusopinnot ja tällä hetkellä opiskelen pari – ja perhepsykoterapeutiksi. Tärkeänä osana työtäni on asiakkaan ja lähiverkoston kokonaistilanteen huomiointi sairauden tai vamman hoidossa – ja kuntoutuksessa. Työskentelen nuorten ja aikuisten kanssa. Työkokemukseni on laaja-alainen neurologian, neuropsykiatrian – ja psykiatrian kuntoutustyössä.

Tanja Roth
Olen toiminut seksologian alalla eri tavoin vammaisten-, vammautuneiden- ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden seksologisessa työssä sekä perhetyössä kohta 11 vuotta järjestökentällä. Toimin tällä hetkellä lisäksi sivutoimisena yrittäjänä omassa yrityksessäni Tasapainoiseksi, joka tuottaa terapia-, neuvonta- ja seksuaalikasvatus, kuntoutuksen ohjaus, asiantuntijakoulutuspalveluja- ja erilaisia työnohjauspalveluja.
Toimin seksuaalisuus ja vammaisuus aiheiden kouluttajana useissa seksuaalineuvontakoulutuksissa ja konsultoivissa työnohjauksissa mm. seksuaalisuus ja vammaisuus, avusteinen seksi aiheilla valtakunnallisesti. Työskentelen yksilö-, pari- ja ryhmämuotoisesti etänä ja kasvokkain sekä paikan päällä ”livenä”.

Koulutus: seksuaaliterapeutti (NACS), seksuaalikasvattaja (SSS), seksuaalineuvoja (SSS), ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, kognitiivinen lyhytterapeutti, tunnekeskeisen pariterapian perusopinnot, kuntoutuksen ohjaaja (AMK). Opiskelen tällä hetkellä seksologian ylintä koulutusta kliinistä seksologiaa ja voimavaralähtöistä työnohjausta. Doulaan koulutettuna vapaaehtoisena tarvittaessa/ Ensi- ja turvakoti- Vauvatalo Oulu.